Panela
Panela neboli Rapadura - sušená třtinová šťáva
Sladká chuť panely připomínající karamel a citrusy se nedá s ničím zaměnit. Výrobci panelu během zpracování nezbavují žádného podílu melasy, která obsahuje veškeré živiny a minerální látky. Rafinovaný třtinový cukr ( takový jak ho známe z obchodů), neobsahuje téměř žádnou melasu. jelikož se během zpracování melasa odstraňuje. Díky živinám je panela skvělý zdroj energie pro sportovce, při vyčerpání nebo stresu. Použít ji můžete při slazení nápojů, k pečení nebo běžnému vaření. Dodá vašim pokrmům a nápojům originální chuť s jemnými karamelovými tóny. Panela dodává mým čokoládám opravdu nezaměnitelnou chuť a originalitu.
Co je to panela a jak se vyrábí?
Panela je sladidlo, které má příjemnou sladkou chuť přírodního třtinového cukru. Disponuje vysokým podílem minerálů obsažených v melase. Na rozdíl od bílého cukru je panela zpracovávána bez použití chemických procesů, uchovává si tak bohaté výživové látky z cukrové třtiny. Panela se vyrábí lisováním cukrové třtiny, šťáva se následně zahřívá, a tím se odpařuje přebytečná voda. Přeléváním se odstraňují pevné částice a produkt pomalu houstne. Výslednou hnědou hmotu je nutné nadrtit na sypký prášek.
Můžete koupit https://www.nibs.cz/suroviny/